Dalvägen 1.  SOLNA.  Telefon: 08.500 217 29 http://koreagarden.se

 

Vilka är Vi ?

VI är en nyetablerad Restaurang nära Solna pendeltågsstation och Mall of Scandinavia, Korea Garden. Vi erbjuder hemlagade koreanska matupplevelser. Köket serverar vällagad lunchbuffé samt ”lunchtips”, såväl som spännande och smakrika a`la carte rätter.

Du tar dig enkelt hit, bara 100 meter till buss och pendeltåg. Vi ligger på Dalvägen 1 i Solna.

 

Om koreansk mat.  

Koreanska maträtter lagas på färska, sunda ingredienser och är en mycket lättare kostvariation jämfört med vårt nordiska kök. Faktum är att om man tar sig på en resa genom Asien så inser man ganska snart att övervikt är något sällsynt. Detta har lätt till att många som vill gå ner i vikt, håller sig till asiatisk kost likt en bättre diet.

Rotfrukter och grönsaker spelar en stor huvudroll inom det koreanska köket. Något som bidrar till att vardagsmaten är fylld av vitaminer och fibrer som alla  mår bra utav att få i sig.

Ingefära, koriander, Lime, Chilipeppar, citrongräs är vidare de kryddor som man använder sig mycket utav, liksom soja. Faktum är att man i Asien använder sig utav kryddor på ett helt annat vis än vad vi är vana och deras kryddblandningar är både mer gedigna och smakrikare än våra.

Ris och nudlar är det man använder som bas till all matlagning.

Baljväxter är en annan gröda som betyder mycket för koreanerna.

Nötkött är den typ av kött som är mest prisat i Korea. Kyckling spelar och har spelat en viktig roll i det koreanska köket i alla tider. Även fläskkött förekommer i menyn. 

Fisk och skaldjur äter man mycket eftersom att man har havet som gränsar till halvön. Det är vanligt att man saltar mindre fisk, bläckfisk, räkor och musslor. 

Man använder sig av en hel del grönsaker i det koreanska köket. De serveras antingen som de är, alltså råa, i sallader, som pickels, i grytor, wokade rätter eller andra varma rätter. De vanligaste grönsakerna är potatis, lök, koreansk rädisa, svamp, tång, sötpotatis, napakål, lotusrot, gurka, spenat, böngroddar och zucchini.

Nudlar är något som man har ätit i Korea ända sedan Antiken. Vetenudlar är lite lyxigare och därför äter man dem vid födelsedagar, bröllop eller andra festliga tillfällen eftersom att de är förknippade med lycka och livslängd.